Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2020 21:48 - Да повикаме неволята...!
Автор: rumen221 Категория: Политика   
Прочетен: 1094 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.03.2020 21:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Приятели,
.
Понеже "Трите кожени глави" (Борисов, Гешеф и Докторчето) оглавили Диктатурата не го правят, да си помогнем сами...
.
АПЕЛ от д-р Галина Ненова...:
„...Вирус не се спира с паника, а с интелигентност и елементарна хигиена, която обикновенно се научава още през първите 7 години...!" . Той е типичен представител на "Болестите на мръсните ръце"...!
.
Механика на заразяване:
- Предаването на вируса обикновено става чрез директна инфекция, докосване на тъкани или материали, върху които вирусът оцелява от 1 до 3 дни... Първо вирусът попада в гърлото, причинявайки възпаление и усещане за сухота. Този симптом може да продължи между 3 и 4 дни. Вирусът пътува през влагата, намираща се в дихателните пътища, слиза в трахеята и се инсталира в белите дробове, причинявайки пневмония, която продължава около 5 или 6 дни.
.
Седем правила за предпазване...:
1. Коронавирусната инфекция не причинява "простуден" нос или кашлица с настинка, а СУХА ГРУБА/МАГАРЕШКА КАШЛИЦА, с рязко покачнаве на температурата. Поддържайте гърлото си влажно...! Дори ако вирусът попадне във вода или храна през устата, той ще премине през хранопровода директно в стомаха, където стомашните киселини ще го унищожат, затова пийте често по малко вода.
2. Вирусът не издържа на топлина и умира, ако е изложен на температури по-високи от 26 - 27 градуса, поради което горещите напитки като инфузии, бульони, чай или просто гореща вода трябва да се консумират обилно през деня.
3. Избягвайте да пиете ледена вода или напитки с лед (кубчета) или сняг за тези в планината (деца). За тези, които могат - слънчеви бани. Озона от домашни еле обществени озонатори убива вируса за 2 секунди.
4. Коронавирусът е с голям размер (диаметър 400-500 нанометра), така че всеки плат може да го спре и не са необходими специални маски. (Различно е положението на лекарите и здравните работници, които трябва да използват специално оборудване.).
5. На метални повърхности, вируса оцелява около 12 часа, поради което, ръцете трябва да се измият старателно със сапун и да се дезинфекцират с алкохолен гел (по възможност).
6. Вирусът може да живее върху дрехи и тъкани между 6 и 12 часа, обикновените детергенти (сапун, спирт, ракия) могат да го унищожат. Елементи, които не могат да се мият всеки ден излагайте на слънце и вирусът ще умре.
7. Измиването при всяка възможност на ръцете със сапун, особено след като се приберете в къщи, е от съществено значение, защото вирусът оцелява в нашите ръце само за около 10 минути. Свикнете да не триете очите и носа си и по възможност не се ръкувайте.
.
Експертите от Тайван предлагат да се прави проста проверка всяка сутрин:
- Вдъхнете дълбоко и задръжте дъха си за 10 секунди. Ако се постигне, без кашлица, без затруднения и или чувство на потискане и т.н., това показва, че няма фиброза в белите дробове и показва липсата на инфекция.
.
Споделете тази информация със семейството, приятелите и познатите за солидарност, разбиране и човешка взаимопомощ.
.
Помнете - ЧОВЕШКИЯТ ИМУНИТЕТ Е УНИКАЛНА СИСТЕМА, но страхът и стресът ГО ПОНИЖАВАТ, ТАКА, ЧЕ БЪДЕТЕ СМЕЛИ И С ДОБРО НАСТРОЕНИЕ...!
.
Освен чисто научният подход четете "ДЕКАМЕРОН" от Бокачо и следвайте съдържанието на книгата... Всяка вечер можете да ползвате и рецептата на дядо ми...:
- Пиете с представител на другия пол 100 - 150 гр. концентриран алкохол...
- Вечеряте леко...
- Правите секс до пълно изпотяване...
- Изкъпвате се и заспивате заедно...
- На сутринта пиете горещ чай или кафе... и през целият ден ще се чувствате невероятно щастливи...!!!
Така, според дядо ми, нашият род е оцелял през последните 3 000 години...
(Е... дядова му работа..., ама действа...!)
.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rumen221
Категория: Политика
Прочетен: 517164
Постинги: 392
Коментари: 528
Гласове: 511
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930