Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2017 14:44 - Корупцията и Клептограцията на ГЕРБ...
Автор: rumen221 Категория: Политика   
Прочетен: 479 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За Корупцията и клептокрацията...

.
Корупцията е злоупотребата с обществена служба, чрез действие или бездействие, за лично облагодетелстване или облагодетелстване на другиго.
(Крайната точка на корупцията е клептокрацията, при която дори външните претенции за морал/почтеност са изоставени.)
.
Безбройни са случаите на повече или по-малко явни неизгодни сделки с обществено имущество, наличието на необясними богатства и затова, като народ и суверен, следва да поискаме…:
- “Всяка сделка с общодържавно или общинско имущество и държавния бюджет след 1989-та година Трябва да се проверят и в бъдеще да се проверяват за защитена Обществена/Държавна изгодност, а ако е нарушен общият ни интерес, то ще е направено поради Корупция…!
.
Какво казва Конституцията за властта…:
“Чл. 8. Държавната власт се разделя на законодателна, изпълнителна и съдебна.”
Преведено през понятието “Корупция”, това означава…:
- Корупцията се разделя на законодателна, изпълнителна и съдебна.
.
Органа който ще я води следва да е независим от властта (законодателна, изпълнителна, съдебна), това означава, че следва да е подчинен на Институцията избрана от целия народ, а това е Президента…!
.
Възможни са две решения…:
1. С промяна на Конституцията прокуратурата се подчинява и отчита пред Президента!
2. Със Закон се създава Независим орган за борба с корупцията във властта, подчинен и отчитащ се на Президента!
Когато е подчинен на властта, ще служи само за прикриване на корупцията…!!!
.
Борбата конкретно със:
1. Законодателната корупция…
- Законите трябва да се проверят за конституционност и защитен обществен/държавен интерес, чрез липса на законодателни условия за Неизгодност/Корупция или в полза на някого…
- Това изискване произтича пак от Конституцията:
“Чл. 1. (3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.”
- Когато се установи, че един закон или промени в закон, Не отговарят на изискванията за защитен обществен/държавен интерес и създава условия за Корупция, то на вносителите и гласувалите със “за” този закон или законов текст, трябва да се потърси съдебна отговорност за “незащитен държавен/обществен интерес и умишлено създаване на условия за Корупция”.

2. “Изпълнителската” корупция…
- За изпълнението на всяка сделка и годишен бюджет проверяваме, дали действията на Изпълнителната власт отговарят на обществения интерес, а ако не – тогава е налице корупция, защото проявите на “глупост” са изключени…
- Проверяваме дали правозащитните и другите контролни органи, подчинени на Изпълнителната власт, са открили прояви на Неизгодност/Корупция и са изпълнили задълженията си ефективно да защитят обществения/държавния интерес…
.
Когато има ефективни правозащитни действия, но няма осъдени, то проверяваме.
.
3. “Съдебната” корупция…
.
Накрая.
- Когато в резултат на проверките на сделките, бюджетите и/или на съответствието на доходи и имущество на всички представители на трите части на властимащите или властималите лица, след 1989-та година, имуществото им с недоказан произход подлежи на разследване за Корупция, а при доказването и, носителите на Корупция подлежат на забрана за упражняване на държавна длъжност и конфискация на необяснимото богатство, а при тежките злоупотреби… Затвор…
.
Въпроса за борбата с корупцията опира до това…:
.
Мнозинството в парламента желае ли да се бори с корупцията и в трите и проявления или не…?
.
– Какво мислите…?
.
- Политическия морал на парламентарното мнозинство достигнал ли е вече нивото на “клептокрация”, при която дори външните претенции за почтеност (ефективна борба с корупцията) са изоставени?”
.




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. kvg55 - rumen221,
17.12.2017 17:20
Значи корупцията следва структурата на властта - от парламента до последния полицай. Само че това въобще не идва в главите на органите за "борба" с корупцията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumen221
Категория: Политика
Прочетен: 517108
Постинги: 392
Коментари: 528
Гласове: 511
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930