Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2012 09:37 - ЗА ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ...
Автор: rumen221 Категория: Политика   
Прочетен: 787 Коментари: 1 Гласове:
0



 За  ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ…,

 

- Проблема „енергийна сигурност”, не е нито труден нито сложен за решаване...  

 

- ОСНОВАТА НА Българската енергетика през следващите 50-100 години е АЕЦ Белене…!

 - Лигнитните ваглища в „Мариците” свършват след 35 години…, а фото и вятърните централи са само дребно допълнение и безумно скъпо хоби…!!!

- Затова АЕЦ-Белене е ВЪПИЮЩА НЕОБХОДИМОСТ… В нея задължително трябва да се инвестират ЧАСТНИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ…!!!

 

1. АЕЦ – Козлодуй ТРЯБВА да работи само за вътрешния пазар…, защото е правен с нашите пари и себестойността на тока от него е само 0,169 стотинки… СЕГА КУПУВАМЕ „ЗЕЛЕН” ТОК ПО 99 СТОТИНКИ…, че плащаме на тарикатите дори и „зелените” жици за свързване … , А БОКО ЩЕ НИ ПРОДАВА „ГАЗОВ” ТОК ПО 125 СТОТИНКИ…!!!

 

2. ШИСТОВ ГАЗ СЕ ДОБИВА САМО В ПОЛУ-ПУСТИННИ И ПУСТИННИ МЕСТНОСТИ… -  АКО СОФИЯНЦИТЕ ГО ИСКАТ – ДА СИ КОПАЯТ ПО СОФИЙСКОТО ПОЛЕ… но да не забравят, че след десетина години добив – ВСЯКА МЕСТНОСТ СТАВА ПУСТИННА…!!!

- Земеделската земя е вечна…!!!

  Затова шистов газ от Добруджа СРЕЩУ ПРЕВРЪЩАНЕТО И В ПУСТИНЯ - изобщо не ни трябва… (Софийското поле може…)

3. Необходимо е днешните - "Свободен" и "Регулиран" пазар, наложени от "Енергийната мафия", да се заменят с доказано работещия... - "Регламентиран (чрез закон) пазар” и разделяне участниците в „играта” на:

- „Производители”;

- „Преносители”;

- „Търговци” на енергия…!

 

Що е това...? Това разделение ще ликвидира днешния монопол на ЕРП-тата и ГАЗОВИТЕ МОНОПОЛИСТИ…

 

1. Печалбата на Производителите Преносители трябва да се лимитира до 10% и се въведе контрол на инвестициите.

2. Търговците на енергия, да продават до 50% от консумацията в най-много три (от общо седемте) социално-икономически Области (ЗЗК) и с лимитирана печалба до 10% (ЗЗК).

3. Едва при тези условия - Пазара решава проблемите...

4. Зелената енергия не е само свръхскъпата от "Възобновяеми" източници..., а и всяка друга "Невъглеродна"... Ядрената също е "Зелена", при това е неприлично евтина – себестойността на козлодуйския ток на 1 до 4-ти реактори беше… 0.2, а от Белене ще е 4,5 стотинки… !!!

 

ЗАТОВА КОРУМПИРАНИ ЕВРО-ТАРИКАТИ НИ КАРАТ ДА ГИ ЗАКРИЕМ…!!!

 

5. Шистов газ не ни трябва, защото в България има разработени и "запечатани" уранови находища, със залежи за стотици хиляди години..., чрез които можем да станем не просто Свръхнезависими..., а ЕНЕРГИЙНИТЕ ГОСПОДАРИ на Европа…!

 

- ЗА СЕГА ОБАЧЕ ЧАКАМЕ…:

-  ШЕВРОН ДА НАПРАВИ „ТЪРГОВСКО ОТКРИТИЕ”…, НА АНТРАЦИТНИТЕ ВЪГЛИЩА В ДОБРУДЖА…, И РАЗРАБОТЕНИТЕ УРАНОВИ НАХОДИЩА В ЮЖНА БЪЛГАРИЯ…, ЗА ДА ГИ ОБЯВИ ЗА СВОИ…

- АМЕРИКАНСКИЯ ВОЕНЕН ПЕНСИОНЕН ФОНД ДА ПОСТРОИ БЕЛЕНЕ КАТО… „ЧАСТНА ИНИЦИАТИВА”…!!!

 

- За да се стабилизира енергийния пазар и икономиката ни обаче..., е необходим Патриотизъм и "Политическо дупе", а не селско чуждопоклонничество...и  алчност...!

 

 Всичко друго е от Лукавава и от Златния телец…!

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. анонимен - внос
01.06.2012 12:12
Вносът му е майката. Тогава няма кой да те скубе по пътя рОден. Това е и целта на Франция - поредната отплата за Балдуин Фландърски - да купуваме ток от "Черна вода". Но дори и тогава пак ще е по - добре от сега, особено, там съм съгласен, ако си развием добива на подземните богатства, които имаме. А за газта се оказа че имаме за 35 години напред, ама сме чакали софийското АД от 2000г. насам да се натутка, че да може да налапа целия залък без да му преседне и транзитьорите на руска газ да могат да съдерат още някоя друга кожа от гърба ни. А ако сме искали да решиме въпроса с ядрената енергетика, то отдавна да сме го решили. Ама консултантските ни фирми няма как да им наливаме милиони нали? Всичко обаче вече излиза наяве - трябва да се започва строителство на нови затвори, че бая ще трябват, особено по европейските стандарти за хуманно отношение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumen221
Категория: Политика
Прочетен: 515463
Постинги: 392
Коментари: 528
Гласове: 511
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031