Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2016 13:04 - “ДУР-БЕ”…, на “ДОСТ”…!
Автор: rumen221 Категория: Политика   
Прочетен: 1011 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Анализ на “Булг-стратфор”

 

Приятели,

 

Да отговорим силно с “ДУР-БЕ”…, на “ДОСТ”…!

(Национално движение “ДУР - БЕ”… “Демократична Уния за Република – “Българско Единство”…)

 

Етническият българин, мюсулман, Лютви Местан и бюлюка му от агаряни заявиха…:

- „ДОСТ ще бъде радикална, натовска и евросъюзническа партия...”

(от което дори в турция се уплашиха…)

 

Да видим какво ни казва човека за същността на партията си…:

1. “Радикална”…

(Радикализъм - Крайна и безкомпромисна привързаност към някакви възгледи и разбирания идеи и действия в социално-политическата сфера, насочени към решително, коренно изменение на съществуващите обществено-социални институции. Най-често се използва за обозначаване на политически радикализъм, но съществуват и религиозен и философски радикализъм. С този термин се обозначава стремежа за налагане на политически, религиозни или други разбирания до тяхната крайна пълнота, без да се търсят каквито и да било компромиси…!)

 

 “Радикална”, но срещу какво решително, коренно изменение на съществуващите обществено-социални институции в социално-политическата сфера е насочена партията му…? Ако е политически радикализъм, то той е насочен срещу какво…?

- Срещу Демократичната ни Конституция?

- Срещу конституционните ни Закони?

- Срещу законния ни Ред?

- Срущу демократичните права на българските граждани…???

 

Дали пък не е религиозен радикализъм…?

(Има два вида ислям - традиционният, който е в България от векове и новия Радикален ислям налаган с “огън и меч” от  “Ислямска държава”, който е на не повече от две-три десетилетия. (Мака, че в Корана има 206 възхвали на войната и насилието, 25 абзаца, които заповядват да се убиват неверниците и 2 по-конкретни нареждания да се режат глави. ). Едното е религия, а другото е радикална политическа идеология базирана на исляма, която е наподобява тоталитарните идеологии от 20-ти век. В много отношения  радикалния ислям противоречи на ислямската религия. Например в Корана се говори за "апостатство" или отказване на човека от религията, което е грях. Да се откажеш от исляма, в Корана се наказва със сто тояги, а в радикалния ислям със сигурна смърт - без присъда, без нищо. Има и много други - т.нар. "принцип на такфир" - доктрина, която позволява на радикални мюсюлмани да убиват други мюсюлмани като неверници (немюсулмани). Ако ти обявиш друг мюсюлманин за неверник, значи му издаваш смъртна присъда.)

 

Излиза, че политико-религиозния радикал Л.Местан иска замяна на истинския ислям изповядван в България, Конституцията и Законите, да се заменят с Радикален ислям и Шариатски закони…?!?!?!

 

2. “Натовска”

(НАТО е военно-политически съюз на суверенни държави в който няма партии, обществени организации и синдикати…! Значи партията на Местан може да е българска или с друга национална ориентация, но не и част от военния съюз НАТО…!!!)

3. “Евросъюзническа”.

(Е.С. е полтико-икономически съюз на суверенни държави в който няма партии, обществени организации и синдикати…! Значи партията може да е българска или с друга национална ориентация, но не и част от полтико-икономическия съюз Е.С.…!!!)

 

- Ало-о-ооо, Главния прокурор…!!!

 

От днес започвам организиране на Национално движение “ДУР - БЕ”… “Демократична Уния за Република – “Българско Единство”…

.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - Опасявахме се от ДПС, а то се пръкна ...
14.04.2016 16:37
Опасявахме се от ДПС, а то се пръкна нещо по-зловещо.
Не им ли се каже ДУР-БЕ, става неспасяемо.
цитирай
2. dobronameren - На 29 февруари т.г. rumen221 написа подобен пост, наречен "ДУР-БЕ","ДОСТ" (Можете да го видите още)
15.04.2016 16:18
Кък този първия пост му пуснах на rumen221 един коментар, който той НЕ ПУСНА. Използвам случая да повторя упражнението си пак. Ето онзи коментар:
"По-леко с абревиатурите. Неподходящо е да предлагате ДУР-БЕ. Защото веднага ще се появи предложение унията да не е Демократична, а Комунистическа. Което ще рече КУР-БЕ! Неудобно малко се получава. Мислете повече. Не изпадайте в положението на днешния Хекимян от bTV, който предлагаше партията на Местан да се нарича не приятел на турски (ДОСТ), а с български такъв синоним, например ДРУГАР. Да де, ама едва ли има по-компрометирана дума днес от другар. Преди Десети ноември всички задължително бяхме другари, а който не искаше и успяваше да не влезе в гробищата, минаваше през Народен съд, концентрационен лагер, интерниране, затвор, милиция. Нали? Неудобно е някак това предложение. Като вашето - ДУР-БЕ".

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumen221
Категория: Политика
Прочетен: 514283
Постинги: 392
Коментари: 528
Гласове: 511
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031